Ketun tarina

Niin että mistä ihmeestä firmalle nimi? Sellainen kysymys pyöri mielessä elokuussa 2003, kun oli pakko saada firma perustettua. Nimenomaan pakko, sillä syyskuun alusta tuona vuonna internetin suomalaiset fi-päätteiset domaintunnukset tulivat vapaaseen jakoon, mutta vain firmoille. Halusin osallistua noihin elektronisiin arpajaisiin ja siksi oli ”pakko” perustaa firma. Toki ajatus firman perustamisesta oli muutenkin ollut mielessä jo pitkään, mutta viimeinen sysäys tuli näin.

Nimikin sitten piti keksiä ja mitä kauemmin asiaa mietti, sen mutkikkaammaksi asia tuntui muodostuvan. Nimelle kertyi mielessä kaikenlaisia erilaisia kriteerejä ja nimiin liittyvä lakikin antoi omat rajansa luovuudelle. Nimen pitäisi liittyä kirjoihin, koska kirjat olisivat keskeinen ajatus firmassani ainakin alkuvuosina. Toisaalta firman nimi ei saisi olla liian leimaava, sillä jatkossa eteen tulisi muutakin bisnestä kuin vain kirjoihin liittyvää. Sitten yhtenä päivänä välähti.

Hieman nimi tietysti mietitytti ensin, koska se on aika rohkea veto massaan hukkuvien nimien äärettömässä meressä ja siitä voi joku kehittää ehkä ilkeyksiäkin, jos niin tahtoo. =) Mutta silti se tuntui toisaalta myös hyvältä ja omalta ajatukselta heti alkuusa ja vaikka se on saanut aikojen saatossa niitä ivallisiakin hymyjä joskus aikaiseksi, on nimeä myös monesti kehuttu mainioksi ja omaperäiseksi. Ja muutaman kerran joku on jopa sanonut, että on halunnut asioida firmani kanssa nimenomaan siksi, kun nimi on niin hyvä!! Kaipa nimeen voi silloin olla tyytyväinen.

Miten sitten nimeen todella päädyin? No nimi tulee Roald Dahlin samannimisestä lastenkirjasta. Se oli minulle pienenä se iso pieni kirja, jota vanhempien piti lukea yhä uudelleen ja uudelleen, yhtään sivua välistä unohtamatta. Minä siis huomautin, jos joku jäi välistä. Tämä ilmiö, jota en omalla kohdallani muista, enkä siten suoranaisesti myönnä, on kuulemma lasten keskuudessa varsin yleinen ja saa vanhemmat turhautuneina yrittämään kaikenlaisia oikomiskonsteja. Mutta turhaan! =) Fiksuja vekaroita ei niin vain huijata.

Lapsuuden lempikirjan kautta siis nimi firmalle, kirja-alan toimijalle tavallaan aika luontevaa, ja sopii se firman nimeksi muutenkin, sillä se kuvaa minua aika hyvin myös yrittäjänä ja ihmisenä. Tai ainakin haluaisin kokea olevani kekseliäs, luova ja joskus vähän ovelakin. Ihmisiä on ilo palvella ja on mukavaa nähdä hymyjä heidän kasvoillaan hyvän ostoksen jälkeen. Pakko ei ole silti hymyilläkään, vakavallakin mielellä voi tulla hieromaan kauppoja. Joka tapauksessa pyrin henkilökohtaiseen ja persoonalliseen palveluun aina kun vain mahdollista. Jotain sen suuntaista se Kekseliäs Kettukin tarjosi ystävilleen siinä Dahlin kirjassa, joka kannattaa kyllä lukea.

Olen siis mukana bisneksessä ja yrittämisessä sieluani myöten. Tämäkin on luontevaa, nimittäin sielutieteilijälle! ;) Firmani tarkoitus ei siis ole yksin rahan takominen, vaan siihen liittyy paljon muutakin. Omien ideoiden toteuttaminen on yksi tärkeimmistä. Hienointa tietysti olisi, jos tulevaisuudessa niiden avulla voisin elättää itsensä täyspäiväisesti, silloin työ olisi melkein kuin hauskanpitoa. Mutta siihen tarvitsen Sinunkin apuasi. Innostu siis kun kohdataan!!

PS: Montako eri fonttia löydät sivuiltani? Siinäpä sinulle hauska pieni pähkinä. =)